Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició Monocrom de Brigitta Both

6 setembre, 2018-7 octubre, 2018

Recinte

Centre Cultural Terrassa
Rambla d'Ègara, 340
Terrassa, Barcelona 08221 España
+ Mapa de Google

Centre Cultural Terrassa

Dades d’interès

Inauguració

Dijous 13 de setembre, a les 19 h

Exposició

Del 6 de setembre al 7 d’octubre de 2018 en horari d’obertura del Centre Cultural

Entrada lliure

Sobre l’exposició

El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí respon al ferm compromís per estimular la creació pictòrica i contribuir especialment a la promoció i projecció dels joves artistes. Forma part dels 9 premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, impulsen arreu de Catalunya en àmbits tan diversos com la literatura, el teatre, la pintura i el dibuix, la música, el circ, el cinema, i l’associacionisme cultural.

El biennal BBVA de Pintura Ricard Camí va celebrar l’any 2017 la seva quinzena edició. De 157 artistes participants i 205 obres presentades, Brigitta Both, va ser la guanyadora amb la seva obra Sincronitzats, una fusió de dos conceptes pictòrics, el realisme i l’abstracció. Gairebé minimalista, l’obra evidencia l’absència i el silenci a través del contrast del blanc i negre.                        

El Premi, amb 29 anys d’existència des que s’instituís al 1989 en memòria de Ricard Camí i Aliart, protector de les arts i president de l’antiga Caixa Terrassa, ha seguit fent camí impulsant la creació pictòrica i els nous creadors.

El guardó continua sent un dels més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una dotació de 18.000 euros, 12.000 per a l’autor i 6.000 per dur a terme una exposició individual de l’artista guanyador, per a reconèixer la seva obra i acompanyar-lo en la seva promoció i projecció.

La mostra individual que presentem al Centre Cultural Terrassa, Monocrom, és de Brigitta Both, artista hongaresa amb una obra que parla principalment de la fragilitat i la impredictibilitat de tots els aspectes de la vida, i de la bellesa dels infinits matisos dels sentiments humans.

Animem al visitant d’aquesta exposició perquè interactuï amb les obres d’art que hi trobarà, són obres profundes i amb un fort component psicològic que barregen el món figuratiu i l’abstracte, la majoria d’elles mitjançant el blanc (puresa) i el negre (drama profund).