Cicle BBVA de Cinema de Muntanya


Presentació

La Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, organitzen el Cicle BBVA de Cinema de Muntanya en col·laboració amb entitats excursionistes de tota Catalunya.

L’objectiu del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya és acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya.

Enguany, se celebra la sisena edició del Cicle que arriba a 20 poblacions d’arreu de Catalunya, i on es projectaran dues  de les pel·lícules guardonades al 37è Festival BBVA de Cinema de Muntanya:

 

MANASLU - BERG DER SEELEN

Gerald Salmina. Àustria. 2018. 100'

GRAN PREMI 2019 i Premi BOREAL al millor guió

Biografia de Hans Kammerlander, un dels més grans alpinistes del nostre temps. Documental rodat amb imatges d'arxiu i amb el suport d'actors en les seqüències reconstruïdes. Kammerlander es va fer famós el 1996 per protagonitzar l'escalada més ràpida a l'Everest i el primer descens en esquís. A  l'altre costat, la pèrdua del seu millor amic al Manaslu, el 1991. El 2017 s'hi enfronta de nou.


CLIMBING BLIND

Alastair Lee. Gran Bretanya. 2019. 57'

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2019

Jesse Dufton és un escalador britànic afectat, des del seu naixement, per una malaltia degenerativa de la visió. Actualment només pot distingir entre llum i obscuritat, però malgrat tot continua practicant el seu esport preferit. Per confirmar-ho s'ha fixat un objectiu molt ambiciós, escalar l'Old Man of Hoy, un monòlit de gres de 137 metres d'altura que pràcticament sorgeix del mar.


LOST IN KARAKORUM

  1. Girard, J.Chenal i D.Lacaze. França. 2019. 31'

Premi CERVESA DEL MONTSENY al millor film +Xtrem

L'estiu de 2018 Antoine Girard i Damien Lacaze inicien una aventura a les muntanyes del Karakorum. Es tracta d'un recorregut de 1.500 kilòmetres de vol bivac en parapent. Entre els objectius de l'aventura hi ha l'ascensió del Spantik (7.027 m), amb l’aterratge  prop del cim.