Cicle BBVA de Cinema de Muntanya


Presentació

La Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, organitzen el Cicle BBVA de Cinema de Muntanya en col·laboració amb entitats excursionistes de tota Catalunya.

L’objectiu del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya és acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya.

Enguany, se celebra la sisena edició del Cicle que arriba a 20 poblacions d’arreu de Catalunya, i on es projectaran dues  de les pel·lícules guardonades al 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya:

 

RETURN TO MOUNT KENNEDY

Eric Becker. EUA. 2018. 80'

GRAN PREMI 2018 i Premi BOREAL al millor guió

El 1965 Jim Whittaker, primer americà al cim de l'Everest, va escalar per primera vegada un cim remot del Yukon, més tard anomenat Mt. Kennedy en honor del president dels Estats Units. En aquella primera ascensió hi va participar Robert Kennedy, germà del president i també assassinat. Els fills dels dos protagonistes intentaran reviure l'ascensió dels pares en un documental sobre l'amistat, els drets humans, el medi ambient i l'aventura.


THIS MOUNTAIN LIFE

Grant Baldwin. Canadà. 2018. 77'

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2018 i Premi FEEC a la millor fotografia

Les emocions que provoquen els paisatges muntanyencs és universal i no tenen en compte edat, gènere, professió o el bagatge personal. La Martina i la seva mare Tania, de 60 anys, s'embarquen en una aventura de 6 mesos i 2300 km fins a Alaska a través de les muntanyes. Una congregació de monges, un fotògraf enterrat per una allau, un apassionat alpinista, un artista de la neu o una parella que hi viu des de fa 50 anys, què porta a tota aquesta gent a sacrificar-ho tot per viure enmig de les muntanyes?

Esdeveniments

Dv 24

Cicle BBVA de Cinema de Muntanya

Cines Olot, Olot
24 Gener / 22:00 h
Ds 25

Cicle BBVA de Cinema de Muntanya

Cines Olot, Olot
25 Gener / 19:15 h