Un recurs educatiu que treballa la sostenibilitat

Guardes del Clima és una activitat educativa sobre el medi ambient, adreçada a nens i nenes de 9 a 12 anys, de 4t a 6è de primària. Està pensada per potenciar les bones pràctiques quotidianes, reduir el consum a través de les 5R de la sostenibilitat i sensibilitzar sobre el bon ús dels recursos limitats del planeta.

A l’escola o en família, és una manera divertida d’aprendre més sobre com tenir cura del medi ambient. Un joc interactiu sobre el canvi climàtic que consta de tres missions sobre l’aigua, l’energia i el consum.

La Coral és la protagonista del joc. Gràcies a les decisions i accions dels participants, podrà aconseguir el seu objectiu: convertir-se en una bona Guarda del Clima!

Joc interactiu

Accés a l'activitat educativa sobre medi ambient Accés al recurs educatiu sostenibilitat

 

Guardes del Clima combina educació i sostenibilitat. BBVA ha creat aquesta activitat educativa sobre el medi ambient des del convenciment que l’educació és la gran oportunitat per millorar la vida de les persones.

La propera dècada serà crucial perquè la societat avanci en la seva transformació cap a un món més sostenible. Per això, aquest recurs educatiu sobre sostenibilitat vol facilitar que els infants adquireixin els coneixements, les actituds i els valors necessaris per afavorir un consum responsable i reduir l’impacte del canvi climàtic.

A més del joc interactiu sobre el canvi climàtic, també s’inclouen dues activitats complementàries. Per una banda, una infografia estructurada en tres parts que proposa recollir dades pròpies sobre el consum, fer els càlculs i finalment reflexionar sobre els resultats obtinguts. I per l’altra un cartell per comunicar tot allò que s’ha après a través de la creativitat i el dibuix.

El recurs disposa d’una guia docent amb totes les explicacions i recomanacions per treure’n el màxim profit. També d’una enquesta de valoració per als docents. Aquesta enquesta permet obtenir el diploma per a cada nen i nena participant, a la vegada que ens ajuda a millorar.

Aquesta activitat educativa compta amb una guia docent amb totes les explicacions i recomanacions per treure’n el màxim profit.

Correu per a aclariments: guardesdelclima@gmail.com

A més del joc interactiu de les missions, aquest recurs educatiu inclou:

  • Infografia: un manual per convertir-se en un Guarda del Clima excel·lent que està estructurat en tres missions, com el joc: recull de dades, càlcul i reflexió.
  • Cartell: pòster per imprimir i compartir els continguts assolits a través de la creativitat i el dibuix.

En finalitzar una, dues o les tres missions del joc, contesta com a docent l’enquesta de valoració per rebre el diploma de l’activitat i per ajudar-nos a millorar.