Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya han produït aquesta exposició sobre els Menús de Guerra en un moment històric clau en el desenvolupament de la nostra cuina.

Més informació a www.es.mhcat.cat

Vols descarregar-te els Menús de Guerra? Clica aquí

Presentació

Avui, la cuina del nostre país és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Nando Jubany...Tots plegats són noms no només situats a l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i entre d’altres coses, d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. 

Per això, Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

Visita virtual

Tornar a la navegació
Envia'ns un correu
Truca'ns al
93 734 67 36
Visita un dels
equipaments

Tornar al llistat

 

Segueix-nos