15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí 2017

El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí es va instituir l’any 1989 amb la finalitat d’estimular la creació pictòrica i de contribuir especialment la promoció i la projecció de joves valors. Cada dos anys els artistes tenen l’oportunitat de presentar les seves noves creacions i optar a un Premi que compten amb l’incentiu d’una dotació econòmica important i amb un jurat altament qualificat.

Coorganitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA CX i la Fundació Antiga Caixa Terrassa. Més informació a premipintura@fundacioct.cat

Presentació

El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí es va instituir l’any 1989 amb la finalitat d’estimular la creació pictòrica i de contribuir especialment a la promoció i a la projecció de joves valors.

Al llarg dels anys, s’ha anat introduint en els cercles culturals, artístics i docents, i ha esdevingut una cita tradicional dins del panorama artístic català i un aparador de la pintura actual que pretén ser una referència de tendències i de propostes noves de la plàstica contemporània a Catalunya.

Cada dos anys els artistes tenen l’oportunitat de presentar les seves noves creacions i optar a uns premis que compten amb l’incentiu d’una dotació econòmica important i amb un jurat altament qualificat.

En cada edició, es constata una presència rica de llenguatges i de tècniques, una inquietud innovadora dels participants, un bon nivell qualitatiu i una participació d’artistes d’arreu, fet que palesa la continuada difusió del premi per tot el territori de Catalunya i l’alt interès que desperta en el món de l’art, i especialment entre els joves creadors.

Aquesta biennal és també un record permanent a la figura de Ricard Camí, que va ser president de Caixa Terrassa i que va tenir sempre una especial sensibilitat per la cultura i l’art, i en particular per la pintura.

Les propostes es poden presentar digitalitzades fins el 30 d'abril i el premi es donarà a conèixer al llarg d'un acte de lliurament i una exposició de les obres finalistes al mes de setembre de 2017 al Centre Cultural Terrassa.

El Premi BBVA de pintura Ricard Camí està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i coorganitzat amb la Fundació Antiga Caixa Terrassa i el Centre Cultural Terrassa.

 

BBVA & FACC

  Fundació Antiga Caixa Terrassa

 

Tornar a la navegació
Envia'ns un correu
Truca'ns al
93 734 67 36
Visita un dels
equipaments

Tornar al llistat

 

Segueix-nos