36a Convocatòria del Premi BBVA Sant Joan 2016

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA convoquen la 36ª edició del Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, amb la finalitat de fomentar l’escriptura i la lectura en català.

Poden presentar-se originals fins el 19 de febrer del 2016 i està obert a les diferents modalitats de prosa literària i a tots els autors i autores que escriuen en català. El guanyador rebrà 35.000 euros de premi, un dels més ben dotats de les lletres catalanes.

Presentació

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, juntament amb el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa), convoquen la trenta-sisena edició del Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana.

El guardó és un dels pocs de la seva categoria i dotació que admet obres de les diferents modalitats de prosa literària, sempre que estiguin escrites originalment en llengua catalana pel seu autor o autora.

La nòmina d’escriptors que l’han guanyat és una prova del paper que ha jugat en la literatura catalana moderna i de la influència que ha exercit en la projecció d’autors, de vegades amb una trajectòria incipient, que han vist consolidada la seva posició a través del premi.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït el 1981 per l’Obra Social de Caixa Sabadell, en un moment en què la literatura catalana –com totes les manifestacions culturals- vivia una empenta renovada pels nous temps històrics. Ara, 36 anys després, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA donen continuïtat al premi mantenint viva la finalitat que l’inspirà: fomentar l’escriptura i la lectura en català.

Col·labora:

Fundació Antiga Caixa Sabadell

Convoquen i organitzen:

FACC i BBVA

Tornar a la navegació
Envia'ns un correu
Truca'ns al
93 734 67 36
Visita un dels
equipaments

Tornar al llistat

 

Segueix-nos